banner kate

Woorden

over leven

afbeelding home

woorden overleven


Daarom is Katja Urban, de vrouw achter Woorden over Leven, 

een professionele biografe.
Daarom tekent ze levensverhalen op van iedereen 
die daar behoefte aan heeft.
Daarom begeleidt ze mensen die graag zélf hun verhaal willen schrijven.
Daarom heeft ze voor diverse groepen een veelheid aan inspirerende workshops in de aanbieding met verhalen over het leven.
Daarom is ze beschikbaar als redacteur van velerlei teksten.
Daarom is ze een levendig verhalenverteller.

Nieuws

Schrijven Leren Online

In deze nieuwe Facebook-groep kun je jouw zelf geschreven verhaal delen. Dan krijg je van Katja een gratis tip ter verbetering en wellicht ook van de andere leden. Dé kans om gratis te leren pakkende verhalen te schrijven! Wordt nu gratis lid van Schrijven Leren Online!

Schrijven Leren Online FB Groep

De weg naar het noorden

Dat staat op het manuscript dat mijn broer mij in handen drukt. Ik herken het meteen. Het is het originele manuscript dat onze vader schreef in onze kindertijd en dat hij probeerde uitgegeven te krijgen. Hij wilde schrijver worden. Lees verder

manuscript pa

Almere mijn thuis

Prachtige, korte verhalen van Katja over mensen uit alle windstreken, die in Almere een thuis vonden. Die kun je lezen op de nieuwe website van Suburbia in de Buurt. Of je nou uit Marokko, Roemenië, Amsterdam, Duitsland of nog ergens anders vandaan komt: waarom voel je je thuis in Almere?

Almere mijn thuis Suburbia

Levensverhalen voor Mijn Geheim

Een levensverhaal van Katja's hand verscheen deze week (oktober 2017) in Mijn Geheim (nr. 17/07): "Hoe mijn gave ons leven redde". Daarin vertelt de Surinaamse Asranti over hoe haar hoogsensitiviteit haar leven heeft bepaald, haar leven redde, haar eenzaam maakte, maar haar ook inzicht gaf. Ze wil er andere hoogsensitieven (h)erkenning mee bieden en een hart onder de riem steken. Te bestellen via www.mijngeheim.nl.

mijn geheim promo

Die kant op!

De e-book-versie is ook beschikbaar: Die kant op! e-book-versie

De eerste, lovende reviews zijn gepubliceerd! Hoe inspireer je je organisatie jouw eigenwijze richting op? 

voorkant-OM

In “Die kant op! In gesprek met inspirerende leiders over hun bronnen en aanpak” vraag ik het aan oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager, oud-topman van Gucci Robert Polet en anderen. Heldere stappen en praktische tips van leiders, door anderen genomineerd als ‘inspirerend’. Bestelinformatie