banner kate

Woorden

over leven

links levensverhalen

Schrijfcafé's

Elke 2e donderdag van de maand is er bij Katja thuis een Schrijfcafé voor beginnende schrijvers. De eerstvolgende bijeenkomst: donderdagavond 10 september van 20:00-22:00 uur aan de Naardenstraat 3 in Almere. I.v.m. de coronamaatregelen alleen toegankelijk als je je van tevoren aanmeldt via , vóór woensdagochtend 9 september 9:00 uur. Je ontvangt dan een bevestiging, als er nog voldoende plaats is. Maximaal 5 deelnemers. Uiteraard houden we de hele avond 1,5 m afstand en zorgen we voor een goede hygiëne. Kosten: €5, contant of per 'tikkie'.

Elke 3e donderdag van de maand is er bij Katja thuis een Schrijfcafé voor de wat gevordere schrijvers. Die eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagavond 17 september van 20:00-22:00 uur aan de Naardenstraat 3 in Almere. Ook voor deze avond gaarne aanmelden vóór woensdagochtend 9 september 9:00 uur op , zodat ik zo nodig de deelnemers kan herverdelen over de twee avonden. Ook dan geldt: maximaal 5 deelnemers. Uiteraard houden we de hele avond 1,5 m afstand en zorgen we voor een goede hygiëne. Kosten: €5, contant of per 'tikkie'.

Het kantelmoment: jaaah, zó gaat het wél lukken! 

Het kantelmoment: "Jaaah, zó gaat het wél lukken!"

Deze maand gaan we in beide groepen aan de slag met de locatie waar jouw verhaal speelt. Waarom is dat van belang? Hoe kan een goede beschrijving je verhaal versterken?

Neem gerust een al dan niet zelf geschreven voorbeeldverhaal mee. Als je iets van jezelf meeneemt, dan geef je jezelf een extra kans op feedback! Gezien de tijd: maximaal een paar alinea’s. Aan de hand van die verhalen ontdekken we samen de theorie, gaan we daar nog verder mee oefenen en geven we elkaar inspirerende feedback.

Katja zorgt voor koffie en thee; neem gerust wat te snoepen mee om uit te delen! Bij de uitgang staat een mandje voor een vrijwillige bijdrage, maar ivm met de coronamaatregelen, geldt voorlopig een minimum bijdrage van €5.

Natuurlijk staan al Katja's schrijfcafé's en workshops aangekondigd op   schrijvenonline

Een website waar je veel informatie vindt over van alles op het gebied van schrijven.

 

Cursussen & workshops op maat

Woorden over Leven biedt workshops en cursussen over levensverhalen in vele soorten en maten. Uitgangspunt: waar hebben deelnemers behoefte aan? Maatwerk dus voor families, verenigingen of organisaties die een invulling zoeken voor een evenement of bijeenkomst. Een greep uit het aanbod:Boeiend vertellen: deelnemers oefenen de technieken van het publiek aan je lippen hangen: familieverhaal, zakelijke presentie of sprookje of...

  • Korte Verhalen Schrijven of Levensverhaal schrijven: deelnemers maken zelf een schrijfplan en doen oefeningen die tezamen bouwstenen vormen voor hun verhaal. Inclusief handleiding voor thuis.
  • Levensverhalen creatief voor deelnemers die minder vaardig zijn met woorden(of daar juist té vaardig mee zijn). Dus niet met woorden, maar met vormen, beelden, geluiden, muziek, bewegingen of kleuren leren om te 'vertellen'.
  • Training van vrijwilligers van zorginstellingen en patiëntenverenigingen die met levensverhalen willen werken: herinneringen ophalen, interviewtechniek, beeldend schrijven, gebruik van beeldmateriaal, minder vaardige schrijvers coachen, etc.
  • Een jubilerend leven: Deelnemers schrijven een kort verhaal over een herinnering aan de jubilaris, jarige of over thema. Uiteraard na uitleg over en oefening in schrijftechnieken en met feedback- en verbetermogelijkheid. Resultaten kunnen gebundeld tot gedenkboek.
  • Levensverhalen als gesprek: families, groepen of verenigingen in gesprek over elkaars levensverhalen onder deskundige begeleiding.
  • Inzichtgevend (levensverhaal) schrijven: Geef de beleving van uw leven een nieuwe wending met korte schrijfoefeningen die licht werpen op de verbanden tussen herinneringen, heden en toekomst.
  • Organisatieverhaal: Niets inspireert medewerkers beter dan het levensverhaal van de organisatie: training oprichters tot verteller van het organisatieverhaal (droom, verleden & toekomst), event: presentatie verhaal oprichters & workshop waarin medewerkers het toekomstige organisatieverhalen bouwen, vanuit hun eigen verhaal. Onder leiding van bedrijfskundige & storyteller Katja Urban.
  • Werkwoorden over Leven voor werkenden die uit hun/elkaars levensverhaal willen leren over hun functioneren: schrijven, gesprekken en rollenspelen.

Uw wensen niet (helemaal) verwoord? Vele andere variaties qua inhoud, opbouw en presentatie zijn denkbaar, dus neem contact op voor verkenning van mogelijkheden.

 

Presentaties:

Helend_Levensverhaal_gecompr.zip

Boeiend vertellen & schrijven

Uitgeven in eigen beheer of niet

Van interview naar biografie - deel 2